De ce sa alegeti patut bebe transformabil

Cand aleget un patut pentru copilul dumneavoastra trebuie sa va asigurati ca ii veti oferi acestuia o modalitate de a avea un somn cat mai linistit. Pe langa aceasta mai este nevoie si sa va asigurati ca ii veti oferi singuranta si confort.

Patutul pentru bebe este unul dintre cele mai importante si utile piese pe care trebuie sa le detii insa va ganditi mereu cum sa alegeti.

Cand este micut, in primele cateva luni, bebele depinde de tine daca are confort si siguranta deoarece aceste este foarte micut, incapabil sa isi coordoneze vreo miscare. Trebuie sa alegeti cu mare grija pentru ca bebele isi va petrece destul de mult timp in patul pe care il veti lua pentru el.

Ganditi-va prima data care va sunt prioritatile  si analizati modelele aparute pe piata. Daca alegeti un patut bebe transformabil trebuie sa stiti ca pe acesta il veti folosi la inceput cat bebele este mic. Cu treceerea anilor va trebuie sa achizitionati un alt pat pentru nevoile copilasului.  Puteti gasi patuturi transformabile alea caror laterale pot fi date la o parte si astfel il veti folosi si atunci cand bebelusul va creste. Trebuie sa verificati cu atentie acest model daca doriti sa il achizitionati.  Greutatea sustinuta de acest tip de pat si dimensiunile sunt aspecte importante. Trebuie sa luati in calcul faptul ca bebele va lua destul de repede in greutate, la fel si se va inalta. Patutul bebe transformabil trebuie sa fie capabil sa suporte aceste schimbari de care are parte copilul. Ar fi recomandat ca atunci cand cumparati un astfel  de pat sa observati daca are comoda, 2 saltele  si sisitem de leganare incluse.

Daca alegeti sa luati un pat din lemn trebuie sa stiti ca il puteti gasi in diverse modele si marimi. Aceste nu este deloc transformabil   si nu este deloc potribvit pentru a putea fi mutat sau chiar transportat cand plecati de acasa pentru ca designul nu ii permite cum nici materialul din care este facut nu permite asta.

O buna idee pentru a lua un pat in cazul in care calatoriti destul de des si luati si micutul cu dumneavoastra este patutul pliabil. Aceste model are scheletul din metal iar restul este material textile. Acest tip de pat poate fi transformat cu mare usurinta in spatiu de joaca pentru cel mic deoarece cosul pentru dormit poate fi dat la o parte.

Patuturile transformabile se convertesc rand pe rand din patut simplu in tarc, loc de joaca, pat pentru adolescent sau birou. Aceste patuturi sunt cea mai buna solutie pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sa faceti o investitie de lunga durata. Acestea pot fi utilizate cu succes mai multi ani deoarece permit transformarea in functie de varsta si nevoile copilului.  Aceste patuturi se gasesc in diverse culori si modele  si pot fi folosite in foarte multe moduri in functie de ce tip alegeti.

Nu este recomandat sa utilizati un patut bebe transformabil deja folosit ci indicat ar fi sa luati unul nou. Modelele mai vechi nu respecta toate standardele impuse si pot fi un pericol pentru copil. Atunci cand achizitionati patul este bine sa luati si salteaua pentru a o putea proba pe loc. Aceasta trebuie sa aiba aceeasi dimensiune ca si patul si astfel copilasul nu va fi pus in pericolul de a se sufoca.

Daca patutul bebe transformabil are sistem de leganare cu posibilitate de blocare a balansului, grilaj culisant cu posibilitate de fixare automata  la nivelul superior, barele sunt din material plastic si daca grilajul este complet detasabil putem spune ca patutul bebe transformabil este perfect.